Din guide til Venezia

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Kunst - Venezia

Hvor skal vi begynne? Vel, kanskje ved å ramse opp alle kjente kunstnerne?

Giovanni Bellini (men også faren hans Jacopo og broren Gentile) var sentral i renessansen i Venezia (1430-1516). Hans kjennemerker er vel strålende jomfruer (Madonna) og harmoniske Sankt Petere. Tizian (Tiziano Vecellio, 1488-1576) var elev av Bellini, og brukte ofte sterke farger. En annen av Bellinis elever var Giorgione (1477-1510), av mange regnet som bedre enn mesteren. Jacopo Tintoretto (1518-94) er vel manierist i sen-renessansen. Canaletto var tilnavnet gitt Antonio Canal (1697-1768), som malte mange bilder av Venezia. Paolo Veronese (1528-88) er hovednavnet i den såkalte venezianske skolen. Fresker i rokokkostil er kjennemerket til Giambattista Tiepolo (1696-1770).

Det er dessuten mye moderne kunst å se i Venezia, bl.a på Guggenheimsamlingen og Ca` Pesaro

Mye kunst er lagt til museene, men også de som går seg vill oppdager skatter ved tilfeldigheter. Ikke bare bygninger og ”campi” (piazze), men også skulpturer og fresker.

Finn et perfekt hotell i Venezia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Fly til Venezia? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy