Din guide til Venezia

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Kirker - Venezia

http://venezia.webby.no/db/fileupload/duer  markus.jpg

Basilica di San Marco

Kirken av alle kirker i Venezia er selvsagt Basilica di San Marco. Fasaden ut mot Markusplassen er mektig, ikke bare fordi her huses levningene til helgenen Markus, men også for å understreke makten som den venezianske republikk klarte å opparbeide seg.

Stilen er bysantinsk, men flere andre stilarter har sneket seg inn med tiden. Først og fremst er det mosaikken som dominerer her, og det er mer enn 4000 kvadratmeter av den. De fineste finner dere på fasaden, i atriumet, på gulvet og i kuplene. Ta gjerne med en kikkert slik at du ser bedre. Kirken ble reist i 1071, men ble bykatedral først i 1807.

Her finner du også et museum med de berømte fire hestene, samt et skattekammer. Flere relikvier er i denne kirken: melk fra Jomfru Maria, blod fra Jesus Kristus, en torne fra Jesu krone, og selvfølgelig levningene til Markus. Markus er byens skyttshelgen, og legenden sier at det var to venezianske handelsmenn som i 828 stjal hans levninger fra et kloster i Alexandria. Hans symbol, løven, er også ofte å finne i symbolikken dedikert byen.

Santa Maria Gloriosa dei Frari

Santa Maria Gloriosa dei Frari ligger på Campo dei Frari i bydelen San Polo. Den anses som et mesterverk innen den veneziansk-gotiske stil, bygget på 1500-tallet. Her hviler flere doger og kunstneren Canova, hyllet av vakre malerier, skupturer og kirkekunst av bl.a. Tizian og Bellini.

Mest kjent er kanskje Tizians ”L`Assunta” som viser en Maria kledd i rødt på sin himmelfart. Tresetene av Mario Cozzi i koret er også flotte.

I klosteret og bakgårdene knyttet til kirken var det tidligere republikkens statsarkiv, en rik dokumentasjon på dens historie.

Santi Giovanni e Paolo

Santi Giovanni e Paolo er en stor gotisk kirke som huser gravene til 25 doger. Her finner du også flotte kunstverker av Veronese og Bellini. Campo Santi Giovanni e Paolo ligger på Castello.

Venezia er ellers stappfull av kirker som det er en fornøyelse å se på og i, men vi lar noen bli en hyggelig overraskelse for de nysgjerrige.

Finn et perfekt hotell i Venezia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Fly til Venezia? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy