Din guide til Venezia

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Fester og festivaler - Venezia

Karneval

Venezia er kjent for sitt mystiske og vakre karneval hvert år i januar-februar-mars (karnevalets avslutningsdag er 40 dager før påske). I 2008 er datoene 26 januar - 5 februar. Siden dette er en begivenhet som gjør det vanskelig å finne hotellrom, burde du bestille rom i går. I ti dager går innbyggere og tilreisende rundt i kostymer av alle slag, gjerne med et stikk av galskap. For å vite mer kan vi anbefale den offisielle nettsiden.

Regatta

Første søndag i september arrangeres det som regel regatta, Regatta storica. Da konkurreres det i ulike båttyper, etter at prosesjonen til ære for Caterina Cornaro (sa fra seg tronen for å redde byen i 1489) er ferdig.

Pestens slutt

Pestens slutt i 1576 feires en lørdag i midten av juli, nær Palladios kirke Redentore på Giudecca. Laterner av papir og blad lyser opp målitidet av stekt and, før fyrverkeriet avslutter dagen ved midtnatt.

Biennalen

Biennalen er en viktig kunstutstilling som altså holdes annenhvert år. Festivalen i 2007 holdes i oktober i parkene på Castello.

Bryllup med havet

På Kristi Himmelfartsdag feirer Venezia sitt ”bryllup” med havet. La Sensa kalles sermonien som symboliserer byens tid som stormakt på sjøen, og en mann utkledd som doge kaster en ring i vannet. Dette skjer på Lido, på Riviera di San Nicolò.

Filmvfestival

September er kinotid i Venezia, når Festival Internazionale del Cinema arrangeres.

Nasjonale fester og helligdager

Ellers følges de nasjonale fester og helligdager: Epifania 6 januar, Frigjøringen 25 april, Republikkens dag 2 juni, Ferragosto 15 august og Allhelgens dag 1 november.

Finn et perfekt hotell i Venezia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Fly til Venezia? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy