Din guide til Venezia

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Musèer - Venezia

Palazzo Ducale

Palazzo Ducale eller Dogens slott, er et storslått bygg i en kombinasjon av bysantisk, gotisk og renessansestil. Dogen var byens øverste myndighet, og her bodde det 120 av dem i tidsrommet 697-1797. Den venezianske republikken vokste og ble viktig på grunn av utstrakt handel (salt, krydder, tekstiler m.m.) med Østen og middelhavsregionen (vi husker Marco Polo), men også dyktig sjømannskunst.

I tillegg til fascinerende arkitektur kan du her se flotte malerier og skulpturer av Tizian, Tintoretto og Bellini. Kanskje verdens største oljemaleri kan du se i rådsalen, av Jacopo og Domenico Tintoretto.

Her inne var også et beryktet fengsel, og den berømte Sukkenes bro (Ponte dei Sospiri) har fått navnet sitt siden de innsatte kunne for et lite øyeblikk se havet og himmelen igjen. Den mest kjente fangen, som også dokumenterte flukten sin herfra, er Casanova. I tillegg til selve bygget er det mulig å besøke museet som huser elementer fra den opprinnelige fasaden.

Det er også mulig å delta på ”hemmelige vandringer” i rom som ellers ikke er åpne, så husk å bestille plass på forhånd. Husk også at det er mulig å kjøpe en fellesbillett for alle byens museer, og der finner vi bl.a Museo Correr.

Museo Correr

http://venezia.webby.no/db/fileupload/correr.jpgMuseo Correr har mange flotte saler. I Sansonviner-biblioteket (Libreria Sansoviniana) kan man beundre et flott takmaleri. Den bysantinske maleren Veneziano har fått sal 25 av Pinacoteca til sine mesterverker, mens sal 36 er dedikert Bellini-familien.

Canovas mange vakre statuer er det flere av i museet, og ellers er kartet over Venezia laget av de` Barbari verdt å få med seg. En enkeltbillett gir inkludert entre også til et annet bymuseum, og denne koster 13 euro.

Gallerie del Accademia

Gallerie dell`Accademia  tar med sine mesterverker deg med på en vakker tur i veneziansk kunst. Museet dekker alle periodene, og var opprinnelig ment som en samling verker som skulle tjene som modeller for kunststudenter. Senere utvidet Napoleon samlingen.

Musèet ligger på Campo della Carità, Dorsoduro 1050, og inngangsbilletten er på 6,5 euro. Forhåndsbestilling er obligatorisk, og kan gjøres på nettet.

Kjente verker av Bellini, Giorgione, Veronese, Tizian, Carpaccio, Veneziano og Lotto (m.fl.) kan du bare glede deg til. Utstillingen er ordnet kronologisk.

Guggenheim

Venezia har sin filial av Guggenheim-museet, med en imponerende samling av verker fra kubismen, futurismen og surrealismen. Et must for alle som er glad i moderne kunst.

Museet ligger på Fondamenta Venier dei Leoni, Dorsoduro 704, og billetten koster 10 euro.

Peggy Guggenheim skal visst ha ønsket å kjøpe et bilde om dagen, og slo seg ned i Venezia i 1947 med privat gondol. 

Andre musèer

Tintoretto har sitt ”eget” museum i Scuola Grande di San Rocco. Campo san Rocco ligger på San Polo.

Moderne kunst er også innholdet i museet Ca` Pesaro Galleria d`Arte Moderna på Fondamenta Ca` Pesaro på Santa Croce.

Venezia har ellers flere interessante museer, alt for ulike smaker: naturvitenskap, skipsfart, broderi og ikoner for å nevne noen.

Finn et perfekt hotell i Venezia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Fly til Venezia? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy