Din guide til Venezia

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Mat og drikke - Venezia

Mat og drikke

Mat og drikke

Drikke: Spritz, prosecco, bellini, ombra, sgroppino...

Nordmenn er kanskje mest interessert i drikken, så vi starter med den. Spritz er populært, og er en blanding av hvitvin, minneralvann og bitter. Før middag anbefaler vi en prosecco fra Conegliano eller Valdobbiadene. Bellini er en drink som etter sigende ble oppfunnet på Harry`s Bar, en blanding av ferskenjuice og muserende vin. Et lite glass med husets rødvin kalles ofte ”ombra”, og er gjerne en Cabarnet, Valpolicella eller Amarone. Etter måltidet tar de innfødte ofte en ”sgroppino”, som lages av sitronsorbet, prosecco og vodka.

Mat: Frutti di mare, carpaccio, parmigiano, rucola...

Gitt den geografiske beliggenheten er det fisk som dominerer i Venezia. Marinerte og stekte sardiner tilberedes med ulike ingredienser, mens forrettene av ”frutti di mare” kan spises som førsterett! Det lages ofte risotto med fisk eller skalldyr. Men de har også kjøtt av meget god kvalitet, som carpaccio med parmigiano eller rucola. Liker du lever bør du forsøke ”fegato alla veneziana”.

Finn et perfekt hotell i Venezia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Fly til Venezia? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy