Din guide til Venezia

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Shopping - Venezia

Hva er det lurt å kjøpe i Venezia? Byen er kjent for glasskunsten, spesielt typen og stedet Murano (som gjerne er litt dyrere enn hos butikkene i selve Venezia). Glass er vanskelig å frakte med seg gitt de nye reglene for håndbagasje etc. Mange butikker er flinke til å pakke inn glassvarene og tilbyr seg å sende dem til Norge, ofte til redusert pris gitt at Norge er dekket av TaxFree-ordningen. Du må likevel regne med at det er du selv som må dekke toll-klareringen når du mottar pakken hjemme i Norge, og denne kan være ganske høy. Ellers selges det i Venezia mange fine karnevalsmasker, fra de beregnet på barn til de meget eksklusive. Marmorisert papir er fint for bokinnbinding, og byens mange gullsmeder har nok av fristelser.

Noen velrennomerte butikker: Mondonovo selger flotte karnevalsmasker (som sett i filmen Eyes wide shut) i Rio Terrà Canal, Dorsoduro 3063. Nardi har solgt juveler til flere av 50-tallets filmstjerner, og har selvfølgelig utsalgssted på Markusplassen. Vaser og tallerkner fra Venini er også noe å bruke penger på, du finner dem bl.a på Piazzetta Leoncini, San Marco 314. Ulike former for pasta får man hos Rizzo på Calle dei Fabbri, San Marco 933a.

Husk at mange butikker i Italia er stengte mandag formiddag, så ikke planlegg innkjøp en mandag før avreise. De fleste butikkene er som regel åpne mandag ettermiddag. Når det gjelder åpningstider generelt i Venezia er butikkene åpne til 19.30 mandag - lørdag, med en lunsjpause mellom kl. 13 og kl. 16.

Salget er som regel fra midten av januar til midten av februar, og fra slutten av juli til slutten av august.

Pruting er mulig, men den må gjøres med list. Ofte kan en selger tilsynelatende bli fornærmet ved ditt forslag til pris, men gjort på den rette måten kan man oppnå rabatt. Det er selvsagt lettest når man kjøper flere ting i butikken, og da er det på sin plass å be om en liten ”sconto”.

For å spare under shoppingen kan det være en ide å dra til Mestre, hvor de samme tingene koster litt mindre enn i Venezia. Her finner du også et stort marked onsdag og fredag morgen.

Finn et perfekt hotell i Venezia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Fly til Venezia? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy