Din guide til Venezia

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Transport - Venezia

Ankomme Venezia med tog

Selve Venezia har bare en togstasjon, nemlig S. Lucia. Vær obs på at også stasjoner i nærliggende Mestre benytter seg av Venezia i navnet på holdeplassen, så gå ikke av toget for tidlig. Ofte må man bytte tog nettopp i Mestre kommer man fra eller skal man til andre byer i Italia.

Se siden til Trenitalia (FS) for rutetider. Selve stasjonen ligger sentralt, og rett utenfor finner du en holdeplass for båt som kan ta deg til overnattingsstedet.

Kanalbåter

http://venezia.webby.no/db/fileupload/boatbuss.jpgSom kjent er Venezia bygget på vann, og der hvor de fleste forventer veier finner du kanaler. Dermed er det beste fremkomstmidlet for lengre avstander i byen rutebåtene som kalles vaporetti. De går enten frem og tilbake på Canal Grande, eller tar ulike ruter for å betjene stoppesteder på utsiden av arkipelaget eller tilstøtende øyer.

For en oversikt over ruten og tidstabeller henviser vi til det lokale selskapet for kollektivtrafikk, ACTV. Billetter for denne tjenesten er rimeligst kjøper man periodekort: 13 euro for 12 timer, 25 euro for 48 timer eller 30 euro for 72 timerskort. Et månedskort koster 26 euro. Enkle billetter til 1 euro er gyldige i 1 time etter stempling.

Taxibåt

Der er en taxibåt-tjeneste som er meget hurtig, men alt annet enn rimelig. Sjekk selv på hjemmesiden til Veneziataxi. Forhør deg om pris før du går ombord.

Lengre turer

For litt mer omfattende turer rundt øyene finnes det litt større båter (traghetti), som for eksempel til Murano og Burano. Da anbefales dagsbilletten ”laguna nord”.

Gondoler

http://venezia.webby.no/db/fileupload/gondoler.jpgGondoler er et varemerke for Venezia, og mange turister ønsker å ta seg en tur. De som tilbyr dette er derimot en beskyttet gruppe, som i stor grad selv kan bestemme priser og ruter de vil tilby. Før kl. 20 kan opptil 6 personer ta en gondol i 50 minutter for rundt 60 euro. Etter kl. 20 stiger prisene. Uansett er det lurt å forhøre seg om pris før turen starter. Vil du i tillegg høre gondolføreren synge ”O` sole mio” kan det være rimeligere å slå seg sammen med andre og forhåndsbestille.

Finn et perfekt hotell i Venezia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Fly til Venezia? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy