Din guide til Venezia

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Bydeler - Venezia

Bydelene kalles gjerne ”sestiere”, og ikke quartiere som ofte ellers på italiensk. Mange orienterer seg best i Venezia med å forestille seg byen som en fisk. Har du et kart foran deg (eller klikk her) kan du lettest orientere deg ved å benytte den naturlige inndelingen gjort av kanalene. Her er en kort presentasjon av hva det er verdt å få med seg i hver bydel.

Cannaregio (ryggen) er bydelen som huset Marco Polo, Tizian og Tintoretto, i tillegg til den jødiske ghettoen. Se om dere finner byens smaleste gate, Calle Varisco med en bredde på 58 cm! Plassen Campo dei Mori fascinerer med sin merkelige form og tre statuer.

Santa Croce (venstre del av ”hjertet”) og San Polo (høyre del av ”hjertet”) har svært mange severdigheter, byens geografiske sentrum. Campo San Polo er nesten alltid full av liv, om det er pga karneval eller utendørskino sommerstid.  En annen pittoresk plass er Campo San Giacomo dell`Orio. Ta også en tur i den franske hagen Giardino Papadopoli.

San Marco (nedre del av “magen”) har nesten Canal Grande på alle sider, og er den minste, men viktigste bydelen. Mercerie kalles gaten som går fra Rialto til Markusplassen, full av luksuriøse butikker. En fin stund kan fås på plassen Campo San Stefano. Den berømte trappen Scala Contarini del Bovolo (Corte dei Risi) har du sikkert sett på film, og kan ses i virkeligheten mot betaling.

Dorsoduro (“haken”) var ikke særlig bebodd opprinnelig på grunn av faren for pirater. I dag er det særlig studenter som står for støyen, i tillegg til kunstelskerne som legger turen hit. En flott kirke her er San Nicolò dei Mendicoli på Campo San Nicolò. På Squero di San Trovaso kan du se produksjon og reparasjon av gondoler. Liker du is er Gelateria Nico (Zattere, Dorsoduro 922) av mange regnet som Venezias beste, med spesialiteten gianduiotto.Og skal man høre på hva ”folk flest liker” kan dere likegodt prøve Pizzeria ai Sportivi på Campo Santa Margherita.

Castello (“halen”) betyr slott, og det skal visst ha ligget et slott her under romertiden. Det er fint å spaserer langs Riva degli Schiavoni og ta bilde av Ponte dei Sospiri. Arsenale er et arabiskavledet navn for skipsverftene her. Dette var hjertet av den venezianske republikken, og hadde en avansert samlebånd-produksjon. Kirken San Pietro di Castello var byens religiøse sentrum før San Marco-basilikaen fikk dagens status i 1807. Her er også den fine parken Giardini. 

Finn et perfekt hotell i Venezia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Fly til Venezia? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy