Din guide til Venezia

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Historie - Venezia

Venezia ble grunnlagt 25 april 421. Det sies at det opprinnelig var flyktninger fra nord i regionen som først bosatte seg på de mange små øyene i lagunen. Etterhvert som man samlet seg, og dannet et sentrum for sjøfart og handel, begynte byen å blomstre som republikk.

Den første dogen ble valgt i 697, og San Marcos levninger ble fraktet hit i 828. Herfra ble mange korstog organiserte og planlagte, så flere relikvier ”fant veien hit”. Man beleiret blant annet Konstantinopel under det fjerde korstog i 1203. På 1300-tallet rammer pesten byen, og 60 % av befolkningen dør. Dogen Marin Falier dømmes for å ha konspirert mot republikken og  halshugges i 1355. Byen tar dominans over Middelhavet og det adriatiske hav i 1381.

I slaget i Lepanto i 1571 vinner Venezia over tyrkerne, mens 100 år senere tar tyrkerne Kypros tilbake. Republikken faller da Napoleon inntar byen i 1797, og blir del av Italia i 1861.

Finn et perfekt hotell i Venezia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Fly til Venezia? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy