Din guide til Venezia

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Nyttig - Venezia

Hva er det nyttig å vite om Venezia? Først og fremst at vinterstid er tiden for høyvann og flom, slik at skotøy for slike anledninger er lurt å ta med. På høsten kan det forekomme perioder med tett tåke, selv om det bare bidrar til å gjøre byen mer mystisk og spennende.

Vinterstid kan det være temmelig kaldt, med bitende vind nordøst fra og tidvis høy luftfuktighet som går rett inn i benene. Om vinteren (oktober-mars) er det altså sesong for høyvann, som varsles med sirener, slik at man får tid til å ta på seg støvlene og sette opp hindre er man butikkeier. I 1966 kom vannet opp i hele 1,94 meter. Det er litt morsomt å gå på stier av benker på en Markusplass dekket av vann!

For å spare litt penger, tilbyr bymuseene (Musei civici) en samlebillett kalt San Marco Plus for Palazzo Ducale, Correr-museet, Libreria Sansovino m.fl. Den koster 12-13 euro.

Andre tips for å spare litt er Rolling Venice for de mellom 14 og 29 år, et kort som gir rabatt på kollektivtransport, hotell og restauranter m.m.

Mat kan bli meget billig benytter man seg av de fine markedene på Rialto, Rio Terrà San Leonardo, Campo Santa Margherita eller i Via Garibaldi.

I slutten av februar eller begynnelsen av mars arrangeres kulturuke i hele Italia, med gratis inngang til statlige museer og gallerier.

For å spare under shoppingen kan det være en ide å dra til Mestre, hvor de samme tingene koster litt mindre enn i Venezia.

Tenk godt gjennom ferien før du drar, og husk kopier av billetter og reisedokumenter.

Den norske ambassaden ligger i Roma, mens det i Milano er et konsulat som kan hjelpe deg skulle du trenge viktig assistanse.

Den norske ambassaden i Roma

Via delle Terme Deciane 7 , 00153 Roma. Tlf.: 0039 06 57 17031

Det norske generalkonsulat i Milano

Via Puccini 5. Tel:+39 02 874234

Den italienske ambassade i Oslo

Inkognitogt. 7 , 0258 Oslo. Tlf.: 2255 2233

Finn et perfekt hotell i Venezia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Fly til Venezia? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy