Din guide til Venezia

Ny storbyguide: Her finner du tips om restauranter, hotell, severdigheter, shopping, uteliv og mye mer.

Utflukter - Venezia

En utflukt med utgangspunkt i Venezia kan være rett og slett å besøke en av de mange øyene som ligger en kort båttur unna, eller litt lengre reiser til byer som Verona og Padova. Det er heller ikke så langt til Slovenia eller Kroatia.

Murano

Vi anbefaler en tur til øya Murano, verdenskjent for sin glassblåserkunst og design. Det sies at glassblåserekspertene som forsøkte å forlate øye fikk dødsstraff. Her er et eget museum for glass, med over 4000 objekter. Sjekk de lokale reisebyråene eller kioskene i sentrum for de ulike pakketurene som arrangeres pr båt, eller ta vaporetto nummer 42 eller 43. Mange drar likesågodt til naboøyen Burano, kjent for sin kjeks.

Torcello

Øya Torcello nås via Lido fra Markusplassen, og her finner du en flott basilica. Santa Maria dell`Assunta tar inngangsbillett på rundt 3 euro, men det er verdt prisen å se på de vakre mosaikkene. Bygget sies å være det eldste i lagunen (639, men endret i 1008), og hunnerkongen Attilas trone befinner seg her. Fra klokketårnet har dere en god utsikt i alle retninger.

Verona

http://venezia.webby.no/db/fileupload/arena.jpgVerona har et nydelig romersk teater, Arena, hvor det på sommerstid er mulig å få med seg opera i verdensklasse. Gladiatorer er byttet ut med sangere, og blodtørste publikummere med pengesterke musikkelskere.

Verona kan også skryte på seg å være byen til Romeo og Julie (jfr Shakespeare), så hva med et besøk til Julies hus i Via Cappello 23? Togturen fra Venezia tar cirka 1 time og 15 minutter. For andre tips om hva som kan gjøres i Verona se siden til det lokale turistkontoret

Padova

Padova er kjent for sin vakre by og avslappende kurbad. Domkirken Basilica del Santo er meget flott, og i Cappella degli Scrovegni kan dere nyte verdensberømte fresker av Giotto (husk å bestille plass!). Universitetet Bo var arena for mange av  Galileo Galileis forelesninger. Togturen fra Venezia tar mellom 20 minutter og 1 time. Les om Padova her.

Slovenia og Kroatia

Venezia Lines tilbyr hurtigbåter til flere lokaliteter i Slovenia og Kroatia. Se sidene deres.

Finn et perfekt hotell i Venezia

Gjennom det anerkjente hotellbyrået Hotell.no kan vi nå tilby hotell i alle prisklasser, fra vandrerhjem til luksushotell. Søk og bestill her:

 

Fly til Venezia? Vi anbefaler www.FlyPrice.no

Flyprice tilbyr Norges beste og laveste dagspriser på flybilletter. Selskapet har slagordet "samme reise - lavere pris", og du kan finne svært billige flybilletter her. Besøk sidene til Flyprice og se selv:

Klikk her for å gå til www.FlyPrice.no

Sponsede lenker

Mer reisestoff

Regn om valuta


Privacy Policy